Passer pengeknipe og kredittkort egentlig sammen?

Det er allment akseptert at man ikke burde bruke kredittkort til å feie bort sine økonomiske problemer, og denne påstanden støttes naturligvis av ekspertene. Det er enkelte folk som misbruker kredittkortet sitt og havner i en gjeldsfloke, men det betyr ikke du må la være å bruke kortet ditt når du er i pengeknipe. Du kan faktisk spare penger ved å utnytte alle bonusfordelene som kortselskapene tilbyr deg, og dette gjelder for alle – uavhengig av lønnsnivå.

Kredittkort – et hav økonomiske fordeler

De aller fleste kortselskap tilbyr mange goder, som gjør oss i stand til å spare mere penger, og med dette få bedre råd. Et eksempel på dette er reiseforsikring som vanligvis koster over 1000 kroner i vanlige banker, men kredittselskapene gir deg dette tilbudet gratis dersom 50 prosent av din charterferie finansieres av kredittkortforbruk. Det finnes også andre vanlige fordeler som cashback, hvor du får betalt for å handle. Dette går utpå at 1 – 5 % av verdien til et varekjøp refunderes tilbake til kontoen din etter fullendt transaksjon, men dette forutsetter a du betaler tilbake kreditten før den rentefrie perioden slutter.

Banken gir deg kredittkort i de aller fleste tilfeller

Det er mange av dem med dårlig råd som er usikre på om banken tør å gi dem et kredittkort. Disse menneskene lar derfor være med å søke, men faktum er de aller fleste får kredittkort dersom de trenger et – uavhengig av hvor mye de tjener. Bankene justerer simpelthen kredittgrensen i samsvar med din nåværende lønnssituasjon, slik at den fattige studenten får 5 000 kr i kreditt mens den rike oljeingeniøren får 150 000 kr!