Kredittkort bedre enn kontanter

Selv om mange vil tenkte at kontanter er bedre å bruke på handel, stemmer ikke dette alltid. Man tenker gjerne at man har mer oversikt om man handler på denne måten. Det fins mange ubehagelige situasjoner man kan unngå om man handler med kort. Å gå rundt med masse kontanter er ikke alltid like lurt. Du risikerer renter på kontantuttaket.

Netthandel

Du kan handle så å si alt via internett nå til dags. Man bestiller sine reiser her, ferieturer, møbler, klær og mye mer. Alt kan gjøres fra ditt eget hjem. Du kan betale med kort, debet- eller kredittkort. Det er da sikrest for deg å handle med kredittkort (hvorfor?). Handler du med debetkort vil beløpet trekkes med engang. Men med et kredittkort vil det ikke bli trukket før etter en viss periode. Dette gir deg muligheten til å stoppe betalingen om du ikke mottar varen du har bestilt. Dette gjør at du er mye bedre sikret mot svindel. Skulle din bank utbetale noe du ikke har godkjent har de erstatningsplikt.

På ferie

Er du ute på reise er det lurt å bruke både kontanter og kredittkort. Kontanter er lurt å bruke på de små beløpene. Mens et kredittkort er bedre om du skal handle for større summer. Du kan velge at beløpet blir trukket senere, noe som gir sikkerhet i forhold til svindel. Oppdager du feil i summene kan du stoppe betalingen. Husk å ta vare på alt av kvitteringer så du kan dobbel sjekke at alt stemmer. Handler du på en butikk der selger trykker inn summen du skal betale, sjekk alltid beløpet nøye. Sjekk også kvitteringen med engang du får den.

Les: Unngå nettsvindel med kredittkort.