De beste kredittkort 2016 – Hvilket er best av Gebyrfri Visa og VIP Credit Card

Blant de beste kredittkort for året 2016 finner vi Santander sitt Gebyrfri Visa, og yA Bank sitt VIP Credit Card. Det er kun små forskjeller mellom kortene, og vi titter nærmere på disse lengre nede. Likhetene mellom kortene er mange. Begge har en kredittramme som ligger mellom kr 10 000 og kr 100 000. Man har en rentefri periode på 50 dager. Begge kort er også fullstendig gebyrfrie. Begge har en omfattende reiseforsikring, som dekker om mer enn 50% av transportkostnadene blir betalt med kortet. Begge de to kortene er for øvrig knyttet til Visa-nettverket.

Markante forskjeller mellom de to kredittkort

Kravene til inntekt er lavere på alle de beste kredittkortene fra Santander Consumer Bank. Her må man nemlig kun ha en dokumentert årsinntekt på kr 50 000. Hos yA bank kreves det derimot en inntekt på kr 200 000, for å kvalifisere som kortinnehaver. Aldersgrensen på Gebyrfri Visa er også lavere, med kun 20 år, mens man må være 23 år gammel for å kunne bestille VIP Credit Card. Gebyrfri Visa har en effektiv rente på 20,42%, mens VIP Credit Card er moderat dyrere, med en rente på 20,80%.

Fordelsprogrammer og bonuser

Fordelsprogrammer er vanlige med mange kredittkort men de er ikke like godt bygget ut hos alle. Her er yA Bank overlegen med sine rabatter som dekker hele bransjer. Santander har derimot kun avtaler med enkelte nettbutikker og spisesteder. Om du kvalifiserer, og om du likere å bruke kredittkort til å handle, er du derfor, mest sannsynlig best tjent med at av yA Bank sine kort.