Kredittkort for studenter

Det har ofte vært diskutert om unge studenter bør ha et kredittkort eller ikke, problemet er at unge ofte ikke vet hva det betyr å ta opp gjeld. Det er lett å havne i en gjeldsspiral (les mer på gjeldsproblemer.com) hvis en ikke har ordnet økonomi og betaler regningene i tide. På den andre siden kan et kredittkort være godt å ha for disiplinerte studenter som betaler hele kredittkortregningen ved forfall.

En reserve eller buffer

Et kredittkort er en reserve eller buffer til uforutsette utgifter og regninger. Studielånet kommer ofte i større bolker, i mellomtiden kan et kredittkort være en midlertidig redning for å få betalt telefonregningen eller husleia. Når studielånet eller lønn fra helgejobben blir utbetalt kan, og bør, hele kredittkortregningen betales, da påløper det ikke renter på utnyttet kreditt.

Ikke nødvendig med høy kredittgrense

Som student er det ikke nødvendig med mer enn 5-10 000 kroner i kredittgrense på ditt kredittkort, de fleste banker og andre finansforetak vil heller ikke innvilge søknader på større kredittramme enn dette. Studenter som får studielån og har en helgejobb kan betjene en slik gjeld, men det er selvfølgelig opp til hver student å være disiplinert.

Hvor kan studenter få kredittkort?

I Norge kan du få kredittkort for studenter hos din daglige bankforbindelse eller hos uavhengige låneforetak. Gode og anbefalte kredittkort for unge studenter er Gebyrfri Visa, Santander Red og Norwegian-kortet.

Gebyrfri Visa

Gebyrfri Visa er et 100% gebyrfritt kredittkort fra Santander Consumer Bank. Det er gratis å foreta varekjøp og å ta ut kontanter i minibank. Bruker du kortet til å betale reisen (min. 50%) får du også gratis reiseforsikring inkludert.

Santander Red

Santander Red er også et kort fra Santander Consumer Bank, dette kortet er ikke gebyrfritt, men du får en av de beste kredittkortrentene på markedet! I tillegg får du bonuser og rabatter i en rekke nettbutikker.

Norwegian-kortet

Norwegian-kortet er et kredittkort fra Bank Norwegian, all bruk av dette kortet gir deg CashPoints som kan brukes til å kjøpe flybilletter hos flyselskapet Norwegian. Kortet er ikke 100% gebyrfritt, du må ut med kr 39 for kontantuttak i Norge, ellers er kortet gratis å bruke. Også her får du gratis reiseforsikring hvis minst 50% av reisen betales med kredittkortet.