Refinansier lån – spar penger

Refinansier lån, som kredittkort og forbrukslån, for å spare mest mulig penger i månedlige utgifter. Avhengig av gjeldsbelastningen din så kan det dreie seg om flere tusen kroner i besparelser, og det krever ikke så mye egeninnsats for å få dette til. Penger er en mangelvare for de fleste, og da er det greit å spare inn der det er mulig. Den enkleste veien for å spare penger, når det kommer til gjeld, er å holde de faste utgiftene så lave som mulig og korte ned på unødvendige kostnader.

Hvorfor refinansiere?

Den opplagte grunnen til å vurdere refinansiering er at du sparer penger, men det er også andre fordeler. Med en refinansiering får du en klart bedre oversikt, enn hvis du har gjelden fordelt over mange lån, i form av ulike forbrukslån og kredittkort. Med mange gjeldsposter å forholde seg til er det lett å miste oversikten, ofte er det også en del utgifter tilknyttet hver enkelt gjeldspost, som du kanskje ikke tenker så mye over.

En refinansiering av lån bør du vurdere uansett hvis du har en del smålån liggende. Når du søker om refinansiering kan du be om en plan for hvor mye du kommer til å spare årlig og se hvor mye det vil gi deg i månedlige utgifter. Da ser du enkelt hvor mye du kan spare på å refinansiere lånene dine.

Hva innebærer en refinansiering?

En refinansiering innebærer at du overfører alle betalingsforpliktelsene dine til et nytt lån. Dette innebærer også en kostnad i opprettelse av lånet, men har du en del gjelde med lang horisont, er det sannsynlig at du kommer til å spare penger på å refinansiere lån.

Å innhente et tilbud på refinansiering koster deg ikke noe og du vil ikke ha noen forpliktelser inntil du eventuelt inngår en låneavtale. Derfor, er det smart å innhente flere ulike tilbud. Det er mange metoder for å innhente tilbud på lån: Du kan du gjøre jobben selv, bruke en sammenligningsportal eller benytte deg av en gratis tjeneste til å innhente flere ulike tilbud for akkurat deg.

Innhent flere tilbud på refinansiering av lån

Det er mange ulike banker (eksempelvis sparebank1.no), som tilbyr refinansiering av lån, og mange synes det er uoversiktlig å tråle gjennom hele markedet. En låneformidler kan hjelpe deg på veien ved å innhente flere tilbud på en gang, fra ulike utlånere. Det er i mange tilfeller en gratis tjeneste og gjør det veldig enkelt for deg å få en god følelse på hvilken rente du kan forvente å få på refinansieringen din.

Finn den summen penger du har behov for å låne og få ulike tilbud på renter. Hvis du ser at det er et stort spenn mellom de ulike tilbud du får, er det smart å forhandle om en bedre effektiv rente. Har du en god økonomi i forveien, er det lettere for deg å forhandle ned kostnadene slik at du kan spare mest mulig penger. Refinansiering av forbrukslån og kredittkort kan i mange tilfeller lønne seg og du vil raskt se en romsligere økonomi.