Delbetaling

Delbetaling er et begrep som dekker over å utsette betaling, hvor det skyldte beløp deles over flere betalinger/fakturaer (gjerne flere måneder), eller hvor en kredittkortregning deles over flere betalinger. Førstnevnte, kan anses som et forbrukslån, og leverandører av denne typen forbrukslån er eksempelvis Klarna og L’easy.

Å dele opp betalingen over flere betalinger er et alternativ til å betale straks. Dette medfører ofte gebyrer og ekstrakostnader, som renter og terminbeløp, men her finnes det også alternativer.

Delbetaling vs. Forbrukslån

Delbetaling er helt likt forbrukslån, men forskjellen er at tjenesten eller produktet som handles, er det de lånte pengene går til. Ved et tradisjonelt forbrukslån vil pengene bli utbetalt til konto først, uten at det behøver å innebære et kjøp. Utover denne forskjellen, er det termingebyrer, renter, mulighet for betalingsutsettelse og krav til den som vil del-betale, akkurat som ved et forbrukslån.

Kredittkort gir gratis betalingsutsettelse

Kredittkort er også en slags form for delbetaling, men forskjellen er, at ved gebyrfrie kredittkort, som gir denne muligheten, er det ingen merkostnader ved å handle på kreditt. Ved delbetaling vil disse omkostningene bare bli utskutt i en valgt periode. Om du betaler ned kredittkjøpet, via kredittkort, i løpet av vanligvis 50 dager, er det helt uten ekstra omkostninger. Flere kredittkort har også fordeler, som vil gi bonuspoeng, cash-back eller rene rabatter på kjøp.

.