Betalingsutsettelse

Betalingsutsettelse er å utsette en betaling på et kjøp med kredittkort. Det er en form for «kjøp nå, betal senere» og renter vil løpe som normalt hvis du ikke betaler ut kredittkjøpet innen forfall.

Vanligvis, vil renter fortsette å løpe og du skal betale et gebyr etter hvor lang tid du vil ha betalingsutsettelse, det vil løpe som normalt på neste regning. Har du muligheten til å betale regningen så raskt som mulig, er det lurt å unngå betalingsutsettelsen, men noen ganger kan det være gunstig fordi du slipper renter i utsettelsesperioden.

Betalingsutsettelse

Hvilken praksis som gjelder vil være avhengig av hvilket kredittkort du velger, men det er ikke alle kredittkort som gir deg muligheten til å ha betalingsutsettelse på kjøpet ditt. Cresco Access og Ikano Visa tilbyr betalingsutsettelse på opptil 9 måneder mot et engangsgebyr, mens andre kredittkort gir deg betalingsutsettelse i inntil 45 dager helt uten kostnad. Remember kredittkort er et eksempel på et slikt kredittkort.

Betalingsutsettelse og rentefrie dager er det samme. Du skal ikke betale renter i denne perioden, som kan variere fra kredittkort til kredittkort, men rentene begynner å løpe med en gang betalingsutsettelsen er over.

Terminforfall bestemmer hvor mange dager uten renter

Selv om det gjerne reklameres på inntil 45 dager rentefritt kjøp, er det terminforfall som bestemmer hvor mange dager du får uten renter. Derfor, er det hvor tett på forfallsdato (eller termindato) du er som bestemmer hvor mange dager du vil få uten renter.

En betalingsutsettelse er en gunstig måte å utsette betaling på, men det er kun en gunstig fordel hvis du betaler inn det skyldige beløpet før den rentefrie perioden løper ut. Hvis ikke, vil det begynne å koste deg betraktelig flere penger og du mister den gunstige fordelen hvor det kun er gebyrer som løper. Når den rentefrie perioden løper ut vil du betale renter fra den dagen du brukte kredittkortet.